WE CRAFT
A NEW GENERATION
OF SOFT DRINKS

Maak kennis met een aantal lekkere, natuurlijke Belgische frisdranken !

Belgie is wereldberoemd voor zijn chocolade, zijn bieren, zijn wafels. Maar er is meer … Belgian Craft Drinks stelt u graag een paar heerlijke frisdranken voor van Belgische makelij.

Maak kennis met Ritchie, Ferm en Simone a soif!  Belgische ambacht, natuurlijke ingredienten en echte smaak.

De Belg houdt van frisdrank. In 2018 hebben we elk gemiddeld 124 liter per jaar gedronken of een blikje per persoon per dag.

De frisdranken-markt in Belgie is echter bijna volledig gemonopoliseerd door de Amerikaanse frisdrankgiganten, daardoor blijft de keuze meestal beperkt tot de merken van deze giganten.

In verschillende Europese landen zie je meer en meer ambachtelijke, natuurlijke frisdranken verschijnen in de trendy Horeca-zaken. Ook in Belgie zijn er de laatste jaren een paar coole nieuwe frisdranken bijgekomen : Ferm, Ritchie, Simone a Soif,…

Met onze nationale wapenspreuk indachtig ‘Eendracht maakt Macht’, stellen ze graag www.BelgianCraftDrinks.com voor : een platform waar alle informatie over de betere Belgische frisdranken terug te vinden is.

Alle merken op www.BelgianCraftDrinks.com zijn Belgisch. De producten worden enkel gemaakt met natuurlijke ingredienten. Elk merk heeft zijn eigen uniek verhaal.

De merken

Logo des Sodas Ritchie

De fifties…
…dat waren vetkuiven, doo-wop, rock ’n roll, Brigitte Bardot én Ritchie, een Belgische limonade. Ritchie kwam voor het eerst op de markt in de jaren ‘50 en werd oorspronkelijk gemaakt in brouwerij Tielemans in Aarschot. In 1969 verhuisde de productie naar familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek. In 1979 werd de productie van Ritchie stopgezet, begin jaren ’90 werd de brouwerij gesloten. Nu, na een carrière van 22 jaar als marketeer, besloot Jan Verlinden om zijn hart te volgen en Ritchie nieuw leven in te blazen : de favoriete limonade uit zijn jeugd, de limonade van zijn familie!
Ritchie limonade is gebaseerd op het originele familierecept , maar met een twist. Het is een heerlijk bruisende limonade met 100% natuurlijke ingrediënten (zonder bewaarmiddelen) en wordt gezoet met rietsuiker.

Logo des boissons Rhubarbe + Lavande de Simone a Soif !

Sinds 2016 maakt Simone a soif! natuurlijke bio limonades op basis van hydrolaten (planten gedistileerd met waterdamp), zonder toevoeging van suikers of additieven. Agnès Bonfond en Alexandre van der Vaeren, 2 van de co-oprichters van het bedrijf zijn aan het roer. 

Het gamma bestaat uit 7 verrassende smaken: Appel + Geranium, Komkommer  + Munt, Aardbei + Melisse, Peer + Strobloem, Kers  + Hop, Rabarber  + Lavendel en Citroen + Munt. 

Beschikbaar in glazen flessen 33cl (niet bruisend) en blik 25cl (licht bruisend)

De natuurlijke bio limonades van Simone a soif! zijn beschikbaar bij Delhaize, Färm, Bioplanet, Aveve, Kazidomi, E-Farmz en tal van andere winkels, bars en restaurants in België. 

Be curious! 

Logo van de Kombucha FERM.

Are you tired of looking for a healthy drink and ending up with bottles of water? Have you been thinking of starting that green tea habit for the past decade? Does your stomach turn at the thought of alcohol free beer? 

Well, we’re happy to put you out of your misery! 

Presenting a low caloric, fermented green and black tea called Ferm Kombucha. It’s tangy , sparkly & fruity flavours will blow, you, away. 

Pomtom logo

Pomton? 🤔 ‘Dat ken ik al’, zeg je?

Of misschien krijgt u wel een bepaalde smaak in de mond bij de namen Eskimo, Tennisbal of Valse Duvel?

Wel, dat klopt: de combinatie van pompelmoessap (POM) en tonic (TON) samen in één groot glas is al vele jaren gekend als een heerlijke dorstlesser na het sporten of op een zonnig terrasje.

Als longtime lovers van deze verfrissende dorstlesser merkten Nathan & Kim, 2 Antwerpenaren, dat dit drankje op (te) veel verschillende manieren wordt gemaakt.

En zo werd pomton → Pomton®, een premium frisdrank geproduceerd met pompelmoessap uit het Middellandse- Zeegebied gemengd met een milde, sprankelende ‘tonic’. Verwacht je aan de gekende lichtbittere afdronk met de klassieke citrusgeur van de pompelmoes.

Hoe maak je een natuurlijk gourmetdrankje dat veel minder zoet is dan andere drankjes? Met dit in gedachten hebben Laurent en Jeffrey een fruitige verfrissing gecreëerd die geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen en die bovenal goed voor je is. 

frOui is een mengsel van gedroogd fruit en plantaardige infusies met vruchtensap. Wanneer je frOui drinkt, proeft je heerlijke smaken die in België geproduceerd zijn op basis van natuurlijke en biologische ingrediënten zonder enige toevoeging. Wat zult je als eerste proeven van onze Perzik, Rode Vruchten, Citroen en Hibiscus smaken?

De dranken

De limonades
Ritchie

De fruitwaters
Simone a Soif !

De kombuchas
FERM.

Sappen
Froui.

Het tonic sap
Pomton.

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan

Belgian Craft Drinks