WE CRAFT
A NEW GENERATION
OF SOFT DRINKS

Maak kennis met een aantal lekkere, natuurlijke Belgische frisdranken !

Sélection de boissons artisanales belges

Belgie is wereldberoemd voor zijn chocolade, zijn bieren, zijn wafels. Maar er is meer … Belgian Craft Drinks stelt u graag een paar heerlijke frisdranken voor van Belgische makelij.

Maak kennis met Ritchie, Ferm en Simone a soif!  Belgische ambacht, natuurlijke ingredienten en echte smaak.

De Belg houdt van frisdrank. In 2018 hebben we elk gemiddeld 124 liter per jaar gedronken of een blikje per persoon per dag.

De frisdranken-markt in Belgie is echter bijna volledig gemonopoliseerd door de Amerikaanse frisdrankgiganten, daardoor blijft de keuze meestal beperkt tot de merken van deze giganten.

In verschillende Europese landen zie je meer en meer ambachtelijke, natuurlijke frisdranken verschijnen in de trendy Horeca-zaken. Ook in Belgie zijn er de laatste jaren een paar coole nieuwe frisdranken bijgekomen : Ferm, Ritchie, Simone a Soif,…

Met onze nationale wapenspreuk indachtig ‘Eendracht maakt Macht’, stellen ze graag www.BelgianCraftDrinks.com voor : een platform waar alle informatie over de betere Belgische frisdranken terug te vinden is.

Alle merken op www.BelgianCraftDrinks.com zijn Belgisch. De producten worden enkel gemaakt met natuurlijke ingredienten. Elk merk heeft zijn eigen uniek verhaal.

De merken

Logo des Sodas Ritchie

De fifties…
…dat waren vetkuiven, doo-wop, rock ’n roll, Brigitte Bardot én Ritchie, een Belgische limonade. Ritchie kwam voor het eerst op de markt in de jaren ‘50 en werd oorspronkelijk gemaakt in brouwerij Tielemans in Aarschot. In 1969 verhuisde de productie naar familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek. In 1979 werd de productie van Ritchie stopgezet, begin jaren ’90 werd de brouwerij gesloten. Nu, na een carrière van 22 jaar als marketeer, besloot Jan Verlinden om zijn hart te volgen en Ritchie nieuw leven in te blazen : de favoriete limonade uit zijn jeugd, de limonade van zijn familie!
Ritchie limonade is gebaseerd op het originele familierecept , maar met een twist. Het is een heerlijk bruisende limonade met 100% natuurlijke ingrediënten (zonder bewaarmiddelen) en wordt gezoet met rietsuiker.

Logo des boissons Rhubarbe + Lavande de Simone a Soif !

Simone is anders dan de anderen. Fruitwater is een alternatief voor chemische frisdrankEN en mierzoete sapjes. Het is een drank die
bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat) en natuurlijk sap van seizoensvruchten en groenten, zonder concentraten.

Bij Simone a soif! vind je geen toegevoegde suikers (dus ook geen zoetstoffen of stevia), enkel de natuurlijke suiker aanwezig in de vrucht. Het resultaat: een nieuwe drank: verfrissend, subtiel met een natuurlijk laag suikergehalte  van minder dan 20kcal/100ml 

Logo van de Kombucha FERM.

Are you tired of looking for a healthy drink and ending up with bottles of water? Have you been thinking of starting that green tea habit for the past decade? Does your stomach turn at the thought of alcohol free beer? 

Well, we’re happy to put you out of your misery! 

Presenting a low caloric, fermented green and black tea called Ferm Kombucha. It’s tangy , sparkly & fruity flavours will blow, you, away. 

De dranken

De limonades
Ritchie

De fruitwaters
Simone a Soif !

De kombuchas
FERM.

Neem contact met ons op of vraag een offerte aan

Belgian Craft Drinks